Orkesten

Groot Orkest
Het Groot Orkest is het grootste muzikale gezelschap binnen Constantia en heeft de bezetting van een harmonie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een symfonie orkest, dat naast blazers ook bestaat uit strijkers.

Het Groot Orkest bestaat uit ongeveer 40 muzikanten. Er wordt wekelijks op dinsdagavond gerepeteerd in de Nieuwe Nobelaer onder leiding van dirigente Arlette Zwaans.

Het repertoire van het orkest bestaat uit zowel moderne als klassieke muziek. Van Pachelbels Canon in D en de Radetzky mars tot muziek van Star Wars, filmmuziek van Shrek en muziek uit musicals zoals Miss Saigon.
Door het Groot Orkest worden uiteenlopende concerten gegeven. Naast passende muziek bij de Dodenherdenking en Koningsdag, worden er ieder jaar een aantal concerten gegeven. Deze zijn zeer divers en proberen we te variëren. Zo spelen gaven we de afgelopen jaren samen met de jeugd van de KSE het Proms-concert, werkten we mee aan de premièrevoorstelling van het Kerstcircus, verzorgden we een midzomerconcert op de markt of in het Oderkerkpark en gaven we een familieconcert.

Klein Orkest
Het Klein Orkest bestaat uit jonge muzikanten die de eerste beginselen van het samen spelen onder de knie hebben. In het Klein Orkest wordt verder ervaring opgedaan met het samenspelen en optreden. Het Klein Orkest speelt stukken als Viva la vida, Queen, Havanna, Brazil en Shape of you. Er wordt wekelijks op dinsdagavond gerepeteerd in de Nieuwe Nobelaer. Vanuit het Klein Orkest kunnen muzikanten doorstromen naar het Groot Orkest.

Opleidingsorkest
Het opleidingsorkest bestaat uit kinderen die instromen van “Ik speel muziek”. Ik speel muziek is een muziekprogramma voor de basisscholen uit Etten-Leur dat Constantia samen met Nieuwe Nobelaer organiseert. In het opleidingsorkest leren de jonge muzikanten de eerste beginselen van het samen spelen onder leiding van onze dirigente Arlette Zwaans. Het opleidingsorkest repeteert iedere dinsdag in de Nieuwe Nobelaer.