Algemeen

Constantia is een Etten-Leurse muziekvereniging, die door het verzorgen van binnen- en buiten optredens, een culturele bijdrage wil leveren binnen onze gemeente. Constantia heeft een zogenaamde harmonie-bezetting, en bestaat uit diverse blaas- en slagwerkinstrumenten.

Bij Constantia vinden we het belangrijk dat er met veel plezier gemusiceerd wordt door jong en oud. We hebben drie verschillende orkesten, het Opleidingsorkest, het Klein Orkest en het Groot orkest. Al deze orkesten staan onder leiding van onze dirigente Arlette Zwaans. Daarnaast hebben we slagwerkgroep STIXX en de slagwerkopleiding voor de jongste jeugd. Deze groepen staan onder leiding van slagwerkdocent Tony van den Broek. Meer informatie over onze orkesten vind u elders op deze pagina.

Constantia is opgericht in 1882, in 2022 vierden we ons 140- jarig bestaan. Constantia is een Latijns woord en wil zeggen “standvastigheid”. De naam die gekozen werd, geeft iets weer van de intenties die destijds bij de oprichting van Constantia een rol hebben gespeeld. Het zou een “blijvertje” worden.

Veel mensen kennen ons van buitenoptredens zoals wij die onder andere geven op Koningsdag en tijdens Dodenherdenking. Maar ook zijn we actief met verschillende andere concerten: familieconcerten, het Proms-concert samen met de KSE, een Midzomerconcert in het Oderkerkpark, optreden bij de opening van het Kerstcircus. Ieder jaar proberen we een divers aanbod aan concerten te organiseren.

Hieronder treft u de de visie en missie van Constantia.

Het Huis van Constantia