Ik speel muziek

“IK SPEEL MUZIEK ” : kennismaken met muziek voor basisschoolleerlingen

Ook in 2023 werken Muziekvereniging Constantia en de Nobelaer samen aan de workshop Ik Speel Muziek.

Heeft uw kind interesse in muziek maken? Of kan uw kind niet goed kiezen uit alle muziekinstrumenten? Dan is deze workshop zeker de moeite waard! De workshop is bestemd voor kinderen van de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs.

De workshop start met een introductieworkshop op zaterdagmiddag 14 januari 2023. Tijdens deze eerste les leren de kinderen alle instrumenten uit een harmonie-bezetting kennen en mogen ze onder begeleiding van de muziekdocenten en leden van Constantia de instrumenten uitproberen. Aan het einde van deze les kunnen de kinderen aangeven welke instrumenten hun voorkeur hebben. De gekozen instrumenten kunnen de week erna worden opgehaald. Muziekvereniging Constantia  stelt voor de gehele cursusduur kosteloos een muziekinstrument en een muziekstandaard beschikbaar. Deze instrumenten mogen tijdens deze periode mee naar huis worden genomen om thuis te oefenen.

Na de introductieles wordt er negen weken lang gerepeteerd in kleine groepjes onder leiding van een muziekdocent. Tijdens deze periode leren de kinderen het instrument zelf te bespelen, een aantal muziekstukken van bladmuziek lezen. Er wordt ook drie keer samen gespeeld met de hele groep onder leiding van dirigente Arlette Zwaans. De muzieklessen worden in overleg met de docenten ingepland. De samenspeelmomenten zijn op dinsdag om 17:00 uur.

De workshop wordt afgesloten met een eindconcert op 28 maart.

Ik speel muziek start op zaterdagmiddag 14 januari 2023 om 13:30 tot 15:30 uur in zaal LizZ met de workshop. Het ophalen van instrumenten is op dinsdag 17 januari tussen 18.30 en 19.00 uur ook in zaal LizS. De week erna starten de lessen, de laatste les is in de week van  27 maart. De samenspeelmomenten zijn ingepland op 14 februari, 7 maart en 21 maart.

De kosten bedragen € 75,- voor 10 lessen. Opgeven kan tot  7 januari  via de website van Sjors Sportief: https://www.sjorsetten-leur.nl/