Ik speel muziek

“IK SPEEL MUZIEK ” : kennismaken met muziek voor basisschoolleerlingen

Ook dit jaar werken Muziekvereniging Constantia en de Nobelaer samen aan de workshop Ik Speel Muziek.

Heeft uw kind interesse in muziek maken? Of kan uw kind niet goed kiezen uit alle muziekinstrumenten? Dan is deze workshop zeker de moeite waard! De workshop is bestemd voor kinderen van de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs.

De workshop start met een introductieworkshop op zaterdagmiddag 14 mei. Tijdens deze eerste les leren de kinderen alle instrumenten uit een harmonie-bezetting kennen en mogen ze onder begeleiding van de muziekdocenten en leden van Constantia de instrumenten uitproberen. Aan het einde van deze les kunnen de kinderen aangeven welke instrumenten hun voorkeur hebben. De gekozen instrumenten kunnen de week erna worden opgehaald. Muziekvereniging Constantia  stelt voor de gehele cursusduur kosteloos een muziekinstrument en een muziekstandaard beschikbaar. Deze instrumenten mogen tijdens deze periode mee naar huis worden genomen om thuis te oefenen.

Na de introductieles wordt er negen weken lang gerepeteerd in kleine groepjes onder leiding van een muziekdocent. Tijdens deze periode leren de kinderen het instrument zelf te bespelen, een aantal muziekstukken van bladmuziek lezen. Er wordt ook drie keer samen gespeeld met de hele groep onder leiding van dirigente Arlette Zwaans. De muzieklessen worden in overleg met de docenten ingepland. De samenspeelmomenten zijn op dinsdag om 17:00 uur.

De workshop wordt afgesloten met een eindconcert op 19 juli.

Ik speel muziek start op zaterdagmiddag 14 mei om 13:30 tot 15:30 uur met de workshop. Het ophalen van instrumenten is op dinsdag 17 mei aan het begin van de avond. De week erna starten de lessen, de laatste les is in de week van 18 juli. De samenspeelmomenten zijn ingepland op 21 juni, 5 juli en 19 juli.

De kosten bedragen 60 euro voor 10 lessen. Opgeven kan tot begin mei via de website van Sjors Sportief: https://www.sjorsetten-leur.nl/