Ik speel muziek 2020: geef je snel op!

      Reacties uitgeschakeld voor Ik speel muziek 2020: geef je snel op!

Ik speel muziek 2020: kennismaken met muziek voor basisschoolleerlingen
Voor het zevende jaar op rij werken Muziekvereniging Constantia, Kunsteducatie Nieuwe Nobelaer en Brede School Etten-Leur samen aan de workshop Ik Speel Muziek.
Heeft uw kind interesse in muziek maken? Of kan uw kind niet goed kiezen uit alle muziekinstrumenten? Dan is deze workshop zeker de moeite waard! De workshop is bestemd voor kinderen van de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs.

De workshop start met een introductieles. Tijdens deze eerste oriëntatie les leren de kinderen alle instrumenten kennen en mogen ze ook onder begeleiding van de muziekdocenten de instrumenten uitproberen. Aan het einde van deze les kunnen de kinderen aangeven welke instrumenten hun voorkeur hebben. In de tweede les krijg je een van de gekozen instrumenten in bruikleen. Constantia Etten-Leur stelt voor de gehele cursusduur kosteloos een muziekinstrument en een muziekstandaard beschikbaar. Deze instrumenten mogen tijdens deze periode mee naar huis worden genomen.

Acht weken lang wordt er gerepeteerd in kleine groepjes onder leiding van een muziekdocent. Tijdens deze periode leren de kinderen het instrument zelf te bespelen, een aantal muziekstukken van bladmuziek lezen en om samen muziek te maken. Er wordt ook een paar keer samen gespeeld met de hele groep onder leiding van dirigente Arlette Zwaans.

De workshop wordt afgesloten met een spetterende eindpresentatie op 20 mei om 18 uur in de theaterzaal van de Nieuwe Nobelaer, waarbij iedereen kan komen luisteren naar wat de kinderen geleerd hebben.

De lessen worden gegeven op woensdagmiddagen en starten op 4 maart. De kosten bedragen 60 euro voor 10 lessen. Opgeven kan via de website van de brede scholen: www.bredescholenetten-leur.nl